sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Sunnuntai

Sisko kävi eilen Ikeassa ja pyysin tuomaan muutaman tuliaisen. Illalla käydään hakemassa ne.


Kassett-laatikoita




Stockholm-tyyny



Harmaa lampaantalja


Kaksi Boholmen-pesuvatia lehtikoreiksi

Tänään illalla siis ohjelmassa sisustamista. Lisäksi pyhäkoulun joulujuhla ja käydään hakemassa joulukuusi.

torstai 16. joulukuuta 2010

Toiveita joulupukille

Onkohan jo liian myöhäistä kirjoittaa joulupukille? Varmuuden vuoksi toimitin toivelistan myös miehelle, jos sattuu että Korvatunturilla on kiirusta näin joulun alla.



Fjällrävenin pinkki Kånken-reppu



Kirkkaita Kastehelmi-kulhoja ja lautasiaFestivo-kynttilänjalkoja

Mustavalkoista Paratiisia
Mustia Teema-asetteja


Punaista Taikaa

maanantai 13. joulukuuta 2010

Jouluseimi

Aamulla oltiin vanhimman tytön kerhon joulujuhlassa. Hikihän siinä tuli mammallekin kun yritti paimentaa tuota keskimmäistä typykkää joka niin mielellään olisi osallistunut Lucia-kulkueeseen, leikkinyt seimessä makaavalla Jeesus-lapsella ja kiipeillyt eteisen portaikossa. Selvittiin kuitenkin juhlista, mutta kotona taisi molemmilla tytöillä jännitys laueta ja käynnissä oli hirveä riita joulukalentereista ja vaikka mistä. Iltapäivästä oli siis hyvää vauhtia tulossa katastrofaalinen, mutta onneksi löysimme viime joululta jääneen jouluseimen jota emme olleet ehtineet askarrella valmiiksi. Menikin melkein koko iltapäivä kun leikkasimme ja liimasimme hahmoja seimeen. Kivan leikinkin tytöt kehittivät näillä hahmoilla, tosin heidän leikissään tapahtumat sijoittuivat Afrikkaan ja Joosefin ja Marian päätehtävä oli poimia afrikkalaisia marjoja.

Juhlaväki ei tietenkään luopunut mekoistaan ennen kuin pakon edessä illan kirjastoreissun lähestyessä. Vanhimman hopeanharmaa mekko Lindexistä ja keskimmäisen punainen velourmekko Polarn o Pyretistä.















maanantai 6. joulukuuta 2010

Piparitalkoot

Täällä noustiin taas, ei nyt ihan kukonlaulun aikaan, mutta aikaisin kuitenkin. Innokkaat leipurit olivat valmiina kaulimiensa kanssa jo aamukahdeksalta, ja pakkohan se oli aloittaa urakka. Mies toimi pääarkkitehtina, minä seurasin pienimmän kanssa sivusta ja näpsin valokuvia.


























Hyvää itsenäisyyspäivää!

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Joulumekot

Eilen soviteltiin tyttöjen uusia joulumekkoja. Esikoinen sai pitkään haaveilemansa hopeanharmaan juhlamekon Lindexistä. Postissa on vielä tulossa yksi pellavamekko, ja ennestään kaapista löytyy pari ihanan jouluista mekkoa. Tyttö ei tällä hetkellä suostuisi pukeutumaan muuhun kuin mekkoihin ja hameisiin, eli näitähän täytyy olla useampia kun en todellakaan aio viettää koko joulua pyykäten. Pienemmälle tytölle ostin Po.pista punaisen velourmekon johon hän rakastui niin ettei olisi riisunut sitä pois ollenkaan. Mekko on todella kauniin mallinen ja ihanan pehmoista materiaalia. Po.pin velourvaatteista (ja muistakin vaatteista) meillä on niin hyviä kokemuksia että voin suositella niitä kaikille. Keskimmäisellä on lisäksi Hennesiltä tilattu mustaharmaa pallomekko, josta hän ei niin innostunut tuon punaisen mekon jälkeen. Saa nähdä tuleeko pallomekkoa käytettyä ollenkaan.
















perjantai 3. joulukuuta 2010

Puhtaat (musta)valkeat lakanat

Yksi viikon kohokohdista on siivouspäivä, yleensä torstai, koska silloin vaihtuu lakanat. Mun on pakko vaihtaa ne kerran viikossa, neljän päivän jälkeen alkaa olla jo vaikeuksia mutta yritän venyttää vaihtovälin viikkoon. On vaan niin ihana illalla kaatua puhtaisiin ja raikkaisiin lakanoihin. Parhaat ovat tietysti ulkona kuivatut, silitetyt tai mankeloidut lakanat. Ja kuosi on tärkeä, kuka nyt kesäisissä lakanoissa jouluna nukkuisi tai tummissa syyslakanoissa toukokuussa. Tällä kertaa petiin pääsivät tuliterät Marimekon Dombra-lakanat, ostin ne viime viikonloppuna tehtaanmyymälästä. Vähän mietin että viliseekö kuosi silmissä mutta ei se vilise. Ja tiedän, ne ovat ryppyiset kun en kertakaikkiaan jaksanut nyt silittää.



Joulukuu

Olen ollut taas maailman laiskin tässä blogimaailmassa. Iltaisin on vaan niin usein voimat ihan loppu, kovat suunnitelmat päivisin mistä kaikesta illalla bloggaan mutta kun vihdoin saadaan lapset nukkumaan, ei jaksakaan enää mitään ylimääräistä. Tänäänkin aamu alkoi jo viideltä, niin nyt tuntuu että on mammalta veto aikalailla pois.

Mutta joulua on toki saatu vähän laitettua. Meillä ei mitään ylenpalttista jouluhörhellystä nähdä, mutta jotain kuitenkin. Suosikkejani joulujutuista ovat Pentikin hopeinen poro, kynttilät, valot ja Aarikan tonttuarmeija.