sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Omenasatoa



Ollaan käyty pariin otteeseen keräämässä omenoita faffan pihasta. Aikamoinen saalis saatiinkiin! Ensimmäisellä kerralla kerättiin kolme muovikassillista ja yksi kori, toisella kerralla neljä muovikassillista. Ja edelleen on puissa omenoita vaikka kuinka! Kuluneen viikon illat ovatkin menneet omenasosetta keitellessä. Toivon todella hartaasti ettei tässä meidän allergiaperheessä kukaan tule yllättäen allergiseksi omenasoseelle, silloin ollaan kyllä pulassa! Sosetta on nyt pakastimessa varmaan 20 litraa ja taas mies kuorii uutta kattilallista. Ystävillekin riitti omenoita vietäväksi.





Illalla ahkeroitiin tyttöjen kanssa vielä ja leivottiin ensi viikolle leivät. Kolme maailman helpointa vuokaleipää ja muutama pelti ruismallassämpylöitä. Pakko tehdä etukäteen kun en varmaan ensi viikolla jaksa mitään ylimääräisiä. Vauva valvottaa ihottumien ja mahavaivojensa vuoksi todella paljon, viime yönä nukuin korkeintaan kaksi tuntia, sekin monessa pätkässä. Viisainta olisi varmaan mennä nyt nukkumaan, mutta ensin kuitenkin pikainen blogikierros :D





Ja tässä vielä ohje siihen maailman helpoimpaan vuokaleipään:

1 pss kuivahiivaa
0,5 l vettä
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
1 dl hiutaleita (kaura, ruis, vehnälese, vehnärouhe, melkein mikä vaan käy)
1 dl ruisjauhoja.

Nämä sekoitetaan ja annetaan olla liinalla peitetyssä kulhossa puoli tuntia.

Lisätään joukkoon 8-9 dl vehnäjauhoja, ja annetaan jälleen seistä kulhossa puoli tuntia.

Kaada taikina vuokaan, kohota puoli tuntia, pistele haarukalla. Paista uunissa 225 asteessa puoli tuntia.

Teen yleensä taikinan tuplana ja jaan sen kolmeen leipävuokaan. Tulee aika reilun kokoisia leipiä.

2 kommenttia:

  1. Vastavierailulla. Kiva, että jätit viestiä niin löysin blogisi. Tutustelen tarkemmin :-). Kauniita lapsia sinulla ja sinunkin blogisi vaikuttaa ihanalta.

    VastaaPoista
  2. Ja tämä kiittää ja kumartaa omenoista :D

    VastaaPoista