sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Keittiö

Tässä muutamia kuvia uudesta keittiöstä. Keittiö on siis Ikeasta. Ovimalli on korkeakiiltoinen valkoinen Abstrakt, Klippig-vetimet ja tasona valkoinen laminaatti. Ruokailutilan vitriinissä on sama runko kuin keittiön kaapeissa, lisäksi huurrelasiset Avsikt-ovet. Kodinkoneet ovat jääkaappia ja pakastinta lukuunottamatta Ikeasta. Erityisen tyytyväinen olen alakaapistojen vetolaatikostoihin, Bredskär-tiskialtaaseen ja induktiokeittotasoon, aivan ihanat!

Keittöstä puuttuu vielä muutamia juttuja, kuten peitelevyt päädyistä, valaisimet, koristelistat, toisen seinustan pistorasiat (ostimme kokeeksi kaksi mustaa pistorasiaa jotka ovat nyt toisella seinustalla, tuli niin hyvät että pakko saada niitä lisää) jne. Samoin lattia- ja kattolistat puuttuvat ja lämpöpatteri menee vaihtoon. Ruokailutilassa oleva koivuinen Artekin ruokailuryhmä muuttaa keittiön puolelle ja ruokailutilaan hankitaan isompi (valkoinen!) pöytä. Ongelma on tuolit, en keksi mitään kivoja. Tai keksi tietysti vaikka Arne Jacobsenin Seiskat tai Muurahaiset mutta budjetti venyy ja paukkuu jos ne hankitaan. Mutta jotain kevyttä ja ilmavaa pitäisi olla ettei tule liian tunkkaista. Rakastan tuota ruokailutilan lyijynharmaata päätyseinää. Samalla sävyllä maalataan vielä yksi seinänpätkä keittiössä, sellainen vajaa metrin levyinen kohta yläkertaan vievän portaikon ja eteisen välissä.

Toivottavasti muutkin ovat nauttineet viikonlopun aurinkoisesta ilmasta. Meillä lapset ovat ulkoilleet ahkerasti, tytöt olivat eilen ulkoilemassa yli 6 tuntia! Kyllä oli väsynyttä porukkaa illalla. Lumi sulaa hirveää vauhtia, vähän hirvittää lumen alta paljastuva maa ja edessä oleva urakka pihan parissa. En todellakaan ole mikään viherpeukalo, tykkään kyllä että pihalla on nättiä ja meidän tyylistä, mutta saa nähdä saanko pidettyä pihan hengissä. Pihalla on siis valmiit istutukset, mutta ne eivät ole lainkaan minun makuuni sopivia. Haluan yksinkertaisempaa, vähemmän värikästä ja modernimpaa. Hyötykasvillisuus saa jäädä, mielelläni nautimme kolmen omenapuun, viinimarjapensaiden, mansikkamaan, kasvimaan, vadelmapensaiden ja mustikkapensaiden sadosta :D
8 kommenttia:

 1. Apua että mää joudun täältä tulla katsomaan kuvat ennenkun pääsen paikanpäälle kahville! Hyvältä näyttää kaakelit! (ensin kyllä pahasti taas vilisi silmissä kun kuvia katoin mutta isompana näki hyvin. Pakko mennä tarkistamaan näkö :) )

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana keittiö! Nyt pari vuotta omassa kodissa asuneena tuntuu, että tekis niin monta asiaa toisin. Meilläki on kiiltävät ovet ja rosteriset kodinkoneet, niin ja induktioliesi ;) paljo siis samaa ku teillä, mut silti niin erilaista. Meillä on tummat alaovet, tasot ja lattiat.
  Harmaa seinä on kyllä tosi hieno, mahtavasti passaa tuo design-valaisin siihen, sivistymätön ei nyt just muista sen nimeä (sietäis hävetä, eikö...)
  Mua kiinnostais myös, että minkälainen teidän koti on ulkoa päin, mut ehkä niihin kuviin palataan sitte pihanlaiton yhteydessä :D tai sitte täytyy käydä jo aiemmin ihan livekyttäysreissulla...
  Mulla ei ole mitään pihasuunnittelijan taitoja eikä puutarhurin kykyjä, siinä on mulla hyvänä apuna onneksi anoppi. Meillä on jopa jo 2 omenapuuta, kohta täytyis alkaa miettiä kasvimaata jne.

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää. Nyt kiinnostaa, että onko tuo tiskiallas huullettu työtasoon kii? Mekin ostettiin keittiö Ikeasta ja ensi vkolla tulee työtasot -en millään muista meidän altaan nimeä.

  Meillä oli alunperin haaveena valkoiset kaapinovet ja valoinen taso. Jätin sen, kun huomasin, ettei ikeasta saa kaapinovia ja tasoa prikulleen saman värisenä. Eikö sua haittaa tuo sävyero?!? ;-) Vaihdettiin sitten mustaan tasoon...

  Ihana puutarha teillä! Nauti!

  VastaaPoista
 4. Laura: Se on Lokki :D Suosittelen kyllä livekyttäystä, ja ihan sisälle asti pitää poiketa. Talo on vähän samaa tyyliä kuin A&J:llä, mutta meillä on myös yläkerta. Talon väri on sellainen beige, en tykkää siitä ollenkaan ja edessä onkin talon maalaus valkoiseksi. Ei kuitenkaan vielä tänä kesänä.

  Satu: Ei ole huullettu allas, allas on muutaman millin korkeammalla kuin muut tasot. Ei mua häiritse sävyero kun ei taso ole kuitenkaan suoraan kosketuksessa kaapistojen kanssa kun väliin jää alumiinin sävyinen tason reuna. Meillä oli myös musta taso yhtenä vaihtoehtona mutta sitten luovuttiin siitä kun olen aika kova vedellä lotraaja ja täällä meidän kotipaikkakunnalla on todella kalkkinen vesi. Onneksi valittiin tuohon välitilaankin kiiltävää mustaa eikä mattapintaista kuten ensin ajattelin :D Kiiltävästä lähtee kalkkitahratkin helposti pois.

  Puutarhurin kykyjä mulla ei ole lainkaan, taas onnistuin tappamaan krookuksen ja pari muuta kukkaa jotka hankin. Mutta harjoitus tekee mestarin...

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun löysin tänne blogiisi!!! Hienolta näyttää keittiö! Voi kun mekin päästäisiin pian omakotitaloa asumaan, vaikkakin tässä kerrostalo asunnossa on hyvin tilaa. Minulla olisi kova puutarhansuunnittelu into mutta ei sitä puutarhaa :D Täytyy siis tyytyä parvekkeen sisutamiseen. Ihana kolmikko tuossa alimmassa kuvassa :) Aurinkoista kevättä teidän perheelle!

  VastaaPoista
 6. On kyllä hieno keittiö! Ihan sun näköinen. :) Mitä materiaalia nuo teidän katto ja lattia on?

  VastaaPoista
 7. Lattia on parkettia, se hiottiin ja maalattiin valkoisella Betoluxilla. Katto on ihan vaan jotain sisustuslevyä tai jotain :)

  VastaaPoista
 8. Ihana keittiö. Mistä tuo matto on?

  Voi kun ehtisit päivittää blogiasi...käyn täällä aina säännöllisesti kurkkimassa ;)

  VastaaPoista